Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός Χαρτών Ιανουαρίου 2022

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • εγώ νομίζω αν σκάσει ο αυλώνας όπως πρέπει, ούτε για δυναμικά αίτια θα μιλάμε ούτε για ανέμους ούτε για συννεφάκια, αλλά θα ΠΑΡΑΜΙΛΑΜΕ Στο 18αρι παντως αρχιζει και φαινεται το ενδεχομενο να δυσκολευτει να κατεβει τοσο νοτια ο αυλωνας και να φαμε κανενα μυτακι του, αυτο ειναι το κακο σεναριο και αν κατσει περιμενουμε τέλος του μήνα ίσως και για κάτι καλύτερο, γιατί όχι..
    Last edited by Alexallaround; 16/01/2022, 12:46 AM.

    Comment


    • Λίγο ως πολύ ο τζίφος έτρεξε αυτό που περιέγραψα χθες ότι θέλω να δω σαν εναλλακτικό σενάριο του ιδανικού. Το χαμηλό που δημιουργείται δίνει ΒΔ επιφάνειας οπότε η Τ στα 850 είναι παραπλανητική. Η κρύα μάζα εισχωρεί πιο γρήγορα επιφανειακά απ' ότι στα 850.

      Εντάξει δεν είναι σούπερ αλλά κρατάμε ότι δεν ανατολικευσε κ ότι ο αντικυκλωνας στο Νησί με 1040 δεν θα δώσει περιθώρια για μεγαλύτερη δυτικευση. Επομένως νομίζω ότι είδαμε το άκρα δυτικό σενάριο.

      Ας δούμε κ τα ενσεμπλ να δούμε τι θα μας πουν
      Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

      Comment


      • Επιπλέον να πω ότι ο ΒΔ σταματά στον Υμηττό οπότε οι εντός λεκανοπεδίου θα είχαμε χιονόπτωση κ από τα 150-200 χιονόστρωση ενώ η υπόλοιπη ανατολική Αττική χιονόνερο
        κάνω μετάφραση του 18 δεν θα βγει εννοείται ετσι
        Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

        Comment


        • Οι άνεμοι όταν είναι ευνοϊκοί κ υπάρχει δυναμικό αίτιο δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για φαινόμενα μπορεί μάλιστα υπό συνθήκες να είναι κ ενισχυτικοι αυτών
          Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

          Comment


          • Ήταν κάποτε ένα μοντέλο που το έλεγαν gfs..μιλάμε για τσίρκο κανονικό. Θα μπορούσε για πλάκα με τέτοιες μετατοπίσεις Αυλώνα στις 12 ώρες να φέρει το 19 μέσα και να το κάνει χιονιά νήσων Αιγαίου και χιονοδρομικού Μυκόνου και καπάκι χιονιάς Μάλτας... Δευτέρα απόγευμα τα σπουδαία και τρίτη Τετάρτη αν είμαστε στο παιχνίδι αρχίζουμε να βλέπουμε λεπτομέρειες..μέχρι τότε συγκρατημένη αισιοδοξία..
            ομοιος ομοιω αει πελαζει

            Comment


            • Ξέρω ότι είναι αστείο και απολύτως αβάσιμο, αλλά πάντα κοιτάω όλες τις ώρες του gfs με την επίγνωση φυσικά ότι δεν κοιτάω μία πρόγνωση αλλά ένα σενάριο του "κοίτα πως θα μπορούσε κάποια στιγμή να διαμορφωθεί η κατάσταση".

              Και κάνει ένα φανταστικό κλείσιμο του μήνα με ονειρεμένο θάψιμο...

              Comment


              • Το πιο φανταστικό απ' όλα για μένα είναι ο Αζορικος που πλέον πρέπει να μετονομαστεί σε Βρετανικός αφού όχι μόνο υπάρχει τάση παραμονής του αλλά κ ενίσχυσης 1050!!!
                Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                Comment


                • Καλά δε θα μου έκανε εντύπωση να πάει για β γύρο δυνατών χιονοπτώσεων η Σαμοθράκη, θυμηθείτε όμως ένα σημάδι που υπήρξε και πέρυσι πριν από τη Μήδεια, είχε ρίξει αυτό το μυγάκι (ρουφιανόχιονο που θα λεγε και ο Παπαδάκης) και μέσα στην Αθήνα, όπως ακριβώς δηλαδή έγινε και την Πέμπτη! Δε ξέρω, ή πάμε για καρμπόν της περσινής χρονιάς και θα είναι ότι πιο κ@@φαρδο μας έχει τύχει ή πάμε για κάτι πιο light σε εκατοστά αρπάζοντας έναν από τους αυλώνες πριν φύγει για Τουρκία. Έχει πάντως ψωμί ακόμη ο χειμώνας, βασικά άρχισε εδώ και μία εβδομάδα..

                  Comment


                  • ampalaeo
                    ampalaeo commented
                    Editing a comment
                    Εντωμεταξύ το είδα και στις αναφορές που το είπες αλλά δε το πήρα χαμπάρι αυτό το μυγάκι προχτές... Είσαι σίγουρος ότι έφτασε κέντρο;

                • Καλημέρα!
                  Σαφής η τάση πλέον ανατολικευσης στα 0 ραν. Ο μόνος που κρατά τα μποσικα είναι ο γεροτζιφος αλλά είναι ντεφορμε αφού όλα τα υπόλοιπα κυρία μοντέλα αλλά κ τα ενσεμπλ του τον διαψεύδουν.

                  Προς το παρόν είμαστε καλά αλλά άμα συνεχίσει αυτή η τάση.....

                  Καλύτερος για μας ο τζίφος μετά ο Ευρωπαίος μετά ο Βρετανός κ τελευταίος ο Καναδός που ίσα που μας ακουμπά ( ουσιαστικά δεν κατεβάζει Αυλώνα). Προς το παρόν χιονιζομαστε καλά αλλά ας ευχηθούμε να μην έχουμε την τύχη του Αυλώνα της Τετάρτης
                  Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                  Comment


                  • καλημερες..παραθετω χαρτες σκοπιμως στις 96 ωρες οπου η φαση ειναι ουσιαστικα κλειδωμενη...με βαση αυτο δε γινεται να μη παρουμε απολυτως τιποτα απο το 22-23...δυσκολεψαν πολυ τα βορεια με τα πρωινα-ευτυχως εδω μεσα δεν ειχαμε hopecasting οπως αλλες εποχες με το τραγικο 18αρι του τζιφου για χαμηλα βορειο ιονιο- οι προσηνεμοι εχουμε ακομα ελπιδες ομως η ανατολικευση καραδοκει...μεχρι αυριο στα 12αρια θα ειμαστε σοφοτεροι
                    Click image for larger version

Name:	UW96-21.gif
Views:	674
Size:	57.4 KB
ID:	4982Click image for larger version

Name:	EDM1_96whc3.gif
Views:	680
Size:	57.9 KB
ID:	4983Click image for larger version

Name:	gens_31_1_96jth4.png
Views:	655
Size:	39.6 KB
ID:	4984
                    Attached Files
                    ομοιος ομοιω αει πελαζει

                    Comment


                    • Είναι εξοργιστικό ένας αυλωνας που ξεκινάει κάθοδο ουσιαστικα από τη Δανία να πάει πάλι στην Τουρκία, πραγματικά ας ελπίσουμε να σταματήσει η ανατολική τάση.
                      Πάντως το 00ζ του Τζίφου αυτούσιο είναι εκπληκτικό σαν τρέξιμο
                      18/02/08 - 10/1/17
                      9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις


                      -2/2/1882-

                      sigpic

                      Comment


                    • καλημέρα παίδες, πάμε καλά και γω πιστεύω ότι δυτικά σενάρια δεν παίζουν, ή τουρκία ή εμείς, υπομονή, όπως έγραψε και ο δημήτρης κάτι θα πάρουμε. καλά το πρωΐνό του τζίφου με -38 στα 500 και διάρκεια 2 24ωρα+ μας θάβει, αλλά και αυτό να μη κάτσει όσες ώρες χιονιστούμε, θα φάμε καλά! σιγά σιγά θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και πιστεύω μέχρι τρίτη βράδυ με τα 12αρια να κάνουμε ταμείο.

                      Ampaleo ναι ρε συ μου το είπαν 2 διαφορετικά άτομα από απελόκηπους και κέντρο!

                      Comment


                      • για τους αττικαριους....τον προηγουμενο αιωνα δυο η τρεις φορες η αθηνα ειδε κολλητα σοβαρο χιονι , δε θυμαμαι καλα την πηγη..καταλαβαινετε τι κυνηγαμε οι του λεκανοπεδιου σωστα? μιλαω για λεκανοπεδιο , τα βορεια του νομου ειναι αλλου παππα ευαγγελιο. εξαλλου η αττικη εχει τρεις ζωνες κλιματικες.βορεια του νομου πιο ηπειρωτικο , ενδοτερα ηπιοτερο και νοτια αττικη κοντα κυκλαδιτικο..αυτα...να δουμε και το εξαρι τι σεναριο θα σκαρφιστει παλι
                        ομοιος ομοιω αει πελαζει

                        Comment


                        • Ioannis Xionias
                          Ioannis Xionias commented
                          Editing a comment
                          Κυνηγάμε το back-to-back...

                      • Originally posted by DIMITRISPAP View Post
                        για τους αττικαριους....τον προηγουμενο αιωνα δυο η τρεις φορες η αθηνα ειδε κολλητα σοβαρο χιονι , δε θυμαμαι καλα την πηγη..καταλαβαινετε τι κυνηγαμε οι του λεκανοπεδιου σωστα? μιλαω για λεκανοπεδιο , τα βορεια του νομου ειναι αλλου παππα ευαγγελιο. εξαλλου η αττικη εχει τρεις ζωνες κλιματικες.βορεια του νομου πιο ηπειρωτικο , ενδοτερα ηπιοτερο και νοτια αττικη κοντα κυκλαδιτικο..αυτα...να δουμε και το εξαρι τι σεναριο θα σκαρφιστει παλι
                        Συμφωνώ Δημήτρη και συμπληρώνω ότι κανείς κάτω από τα 600, 500 m στην Αττική δεν έχει δει 2 Μήδειες στη σειρά, τουλάχιστον εγώ δε θυμάμαι κάτι από τη δεκαετία 90 και μετά. Όμως υπάρχουν σημάδια που μας λένε ότι έρχεται χιόνι, μέρες τώρα έχουμε χιονιά, δλδ. μουντίλα, κλειστό καιρό και κ@@@κρυο! Πάμε δυνατά το έχουμε!

                        Comment


                        • DIMITRISPAP
                          DIMITRISPAP commented
                          Editing a comment
                          ειδικα για λεκανοπεδιο ειναι απο τη δεκαετια του 70,,κοιτα μετα τη μηδεια αν ακολοθουσε ενα ζεστο καλοκαιρι θα ελεγα εξισορροπηση.αυτο που ακολουθησε ηταν ολοκαυτωμα με δυο ιστορικους δεκαημερους καυσωνες μεσα σε ενα μηνα ενω ειχε προηγηθει ενας αθλιος χειμωνας , κατι το οποιο δεν εχει ξανασυμβει ποτε , οποτε μονο και μονο στη λογικη εκ νεου εξισορροπησης ισως εχουμε κατι καλο. μισος αιωνας δεν ειναι και λιγος...

                      • Αυτό που κυνηγάμε είναι εφικτό με βάση τα ενσεμπλ τα κλιματικά είναι μέσοι όροι δεν μου λένε τίποτα.

                        Όσο για το μοντελιν έχω να πω τα εξής.

                        Παίρνοντας μαθήματα από τόσους Αυλώνες που χάνουμε φέτος κ πέρσυ βλέπω ότι η οποία ανατολικευση σταματά 3-4 μέρες πριν το γεγονός ενώ μετά αρχίζει σημαντική δυτικευση.

                        Δείτε το σημερινό αλλά κ αυτό της Τετάρτης που τελικά κατεβαίνουν 300χλμ νοτιδυτικοτερα από αυτό που έδειχναν 4-5 μέρες πριν.
                        Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                        Comment

                        Working...
                        X