Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός Χαρτών Ιανουαρίου 2022

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Τα ενσεμπλ του τζιφου πράγματι δειχνουν αβέβαια για τη λίμνη. Περισσότερο απ' ότι του προηγούμενου ραν. Αυτό δεν είναι καλό αλλά ελπίδες υπάρχουν αρκετές ακόμη αφού το κύριο πλέον έχει διαφορετική βαρύτητα δεν είμαστε πολύ μακρυά εξάλλου
    Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

    Comment


    • Εγώ θα το δω λίγο διαφορετικά. Πριν δυο ημέρες παίζαμε από ξεροβόρι ως πετσούλα στην καλυτερη. Σήμερα στο ένα άκρο παραμένει το ξεροβόρι, αλλά η πετσούλα έχει αποκτήσει και ψαχνό.
      Οπότε είμαι ευχαριστημένος από τις εξελίξεις. Τώρα αν μας κάτσει το ξεροβόρι, τι να κάνουμε? Ετσι είναι οι λιμνούλες, δοκαρι και μέσα πανηγύρια , δοκάρι κι έξω Κλάμα.

      Comment


      • Αυριο το πρωί τα σπουδαια. Παντως φαινεται οτι κατι θα γινει.
        2002!

        Comment


        • Εμένα το μόνο που με ανησυχεί είναι που δεν έχει εμφανιστεί ακόμη ο Γιάννης, ίσως περιμένει στροφή από το Ευρωπαϊκό ή τούμπα από GFS, ότι κα να γίνει λογικά μέχρι σήμερα βράδυ θα πρέπει να καταλήξει κάπου το πράγμα. Αν δεν κάνω λάθος στα μακρινά ο το GFS είναι καλύτερο και στα κοντινά ο Ευρωπαίος, σωστά? Επίσης απ'ότι έχω καταλάβει το gfs πιάνει καλύτερα τον υετό από τον Ευρωπαίο.

          Comment


          • Επειδή μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι το Ευρωπαϊκό είναι για τα μπάζα κ ο τζίφος το υπέρ μοντέλο εγώ δίνω μεγαλύτερη πιθανότητα σε ένα ενδιάμεσο σενάριο. Αποκοπή κ σκάσιμο της λίμνης ανατολικότερα μας. Εννοείται ότι ακόμα έχουμε πιθανότητες για κάτι καλό αλλά λίγες. Αν βέβαια γίνει τελικά αποκοπή μπορεί κ στις 72 ώρες να έχουμε μεγάλες εκπλήξεις
            Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

            Comment


            • Ακρα του τάφου σιωπή...... Καλή χρονιά σε όλους μετά απο χρόνια!!!
              Πάντα χιονισμένα και λευκά!!!

              Comment


              • Μόλις τσάκισα μία σοκολατόπιτα, έτσι για να γλυκαθούμε λίγο, γιατί θα μας τρελάνει ο τζίφος.

                Comment


                • τιτλοι τελους
                  ομοιος ομοιω αει πελαζει

                  Comment


                  • Αναμενόμενη κατάληξη γφσ. Πάμε για το διάστημα από 17 και μετά να δούμε τι μπορεί να γίνει.

                    Comment


                    • ζητουμενο για εμας τους αττικαριους ειναι -που φτασαμε - τουλαχιστον μεχρι τεταρτη μεσημερι να παρουν οτι μπορουν σε χιονια τα ορεινα του νομου....το τριγωνο μαιναλο-χελμος-ζηρεια , και ορεινα ανατολικα της πινδου μεχρι τοτε θα δεχθουν σφοδρες χιονοπτωσεις και μετρα...ας ειναι...η φυση παιδες ειναι αμειλιτκη..μας θυμιζει ποια η γεωγραφικη μας θεση και να μη κανουμε ονειρα για συνεχομενους χιονιαδες..βεβαια τα αισχη του καλοκαιριου και το φετινο ρεκορ θερμων εισβολων ξεπλενεται μονο με ενα μεγαλο πανελλαδικο χιονι...θα υπαρξουν καποιες ευκαιριες με αναδιπλωσεις ,μεχρι τελη γεναρη αλλα ας μη τρεφουμε αυταπατες..δε θα παει το νησι σερι με υψηλες πιεσεις ολο το χειμωνα και γι αυτο φοβαμαι φετος την παροιμια του φλεβαρη τι γινεται αν φλεβισει
                      ομοιος ομοιω αει πελαζει

                      Comment


                      • Υπομονή & Επιμονή στην... Υπομονή
                        Υπομονή Και.... Επιμονή Στην Υπομονή!!!

                        https://media.tenor.co/images/cd7c32...75b3fc32ce/raw

                        Comment


                        • Εγώ πάντως ακόμη δε θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά για το τι μέλλει γενέσθαι...λογικά η αυριανή ημέρα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

                          Comment


                          • diko
                            diko commented
                            Editing a comment
                            Το ίδιο και το μετεό. Δε βάζει το χέρι του στη φωτιά και χιονίζει την Πανεπιστημίου την Παρασκευή
                            https://www.meteo.gr/cf.cfm?city_id=12

                        • καλυτερα να μην εκφραστω δημοσια για το μετεο.ξερετε ομως ποια ειναι η επιτυχια του? εργαζομαι σε κεντρικα τραπεζας.οταν ολοι λενε κατι για τον καιρο με μια φωνη " μα το γραφει το μετεο' η το αλλο το καλυτερο 'μα το ειπε ο σακης και η σουζη , δεν πεφτουν εξω ' και καπου εκει τραβας τα βυζια σου.

                          ειναι πολυ πιθανον ο καρναβαλος σε δυο ωρες να αναπτερωσει ελπιδες..η παρασκευη δεν εχει κλειδωσει ακομα , θα το κανει αυριο , ειναι ανοιχτος ακομα ο 500αρης Click image for larger version

Name:	graphe_ens3wti9.php.gif
Views:	724
Size:	68.0 KB
ID:	4778
                          ομοιος ομοιω αει πελαζει

                          Comment


                          • χαχαχα ναι το έχω δει στο μετεο, πάντως το ευρωπαϊκό έχει κολλήσει στο ίδιο σενάριο μήπως κάτσει τελικά κάπου στη μέση η φάση, όπως προείπε και ο icestorm? Εγώ πάντως τπτ δεν αποκλείω, γιατί και χρονικά αν το δούμε, κολλάει μία ψυχρή εισβολή (σχεδόν 1 μήνα μετά από τη ψευτο - Καρμελ)

                            Comment



                            • Λίγα λόγια πριν το 18αρι.

                              Από την αρχή οι πιθανότητες ολοι λέγαμε ότι ειναι λίγες. Δεν λέω όμως ακόμα "ήταν". Θα το παλέψω λίγο ακόμα διότι η μάχη της νιφάδας δεν χάθηκε ακόμα και τώρα που μιλάμε.

                              1.
                              Το Ukmo επιμένει να κατεβάζει έστω και πολύ εξασθενημένη κατεβάζει όμως μια λίμνη χαμηλών γεωδυναμικών στα 500 καρφί πάνω μας. Αυτό αν συνέβαινε στη πράξη μπορεί να μεταφραζόταν σε πέτσα ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. (Not bad). Εντωμεταξύ το κάνει σε 2ο σενεχόμενο ραν. Να θυμίσω ότι το Ukmo έχει τραβήξει πολλές φορές τους υπόλοιπους προς αυτό με αποκορύφωμα το χαμένο χιονιά του Φεβρουαρίου πριν 3 νομίζω χρόνια και μάλιστα με αλλαγές στις 72!! μόλις ώρες.

                              2.
                              Τα ενσέμπλ του τζίφου είναι ακόμα σχετικά μοιρασμένα για τις 14/1. Αν και πλέον τα περισσότερα ευθυγραμμίζονται με τον Ευρωπαίο. Υπάρχουν όμως αρκετά σενάρια ακόμα ευνοϊκά.

                              3.
                              Ακόμα και αν δεν μας ευνοεί εκεί που την δείχνει την αποκοπή ο Τζίφος είναι όμως 6ο ραν στη σειρά που την εμφανίζει. Μέχρι την Τρίτη και αν τελικά γίνει θα τη δείχνει εκεί που τη δείχνει σήμερα;

                              Last edited by icestorm; 09/01/2022, 11:31 PM.
                              Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                              Comment

                              Working...
                              X