Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023

    Αντε σιγα σιγα να μπαίνουμε σε mood χειμώνα.
    Καλοδεχούμενες οι βροχές, αρκεί να μην επαληθευτούν οι ακρότητες που δίνουν τα μοντέλα.

  • #2
    Ήχησε το 112 και είπα να μπω να "κόψω" κίνηση.
    Καλό φθινόπωρο στον Αντώνη και σε όλους.

    Comment


    • #3
      Την εκτίμηση ότι η κακοκαιρία Daniel έφερε τη μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα, με πολύ περισσότερο νερό ακόμη και από αυτό που έπεσε στην θεομηνία του Ιανού, έκαναν οι μετεωρολόγοι στη διάρκεια σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στην Πολιτική Προστασία.

      Το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στην περιοχή (Μαγνησίας κλπ) απο πλευράς ύψους βροχής σε ενα 24ωρο - συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν Οκτώβριο Νοέμβριο. Παράλληλα, στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, μετεωρολόγους και τους εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη (εξασφάλιση ανοικτών δρόμων προς νοσοκομεία κ κρίσιμες υποδομές, φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται κα).
      Όλες οι δυνάμεις (Πυροσβεστικής - αστυνομίας κλπ) επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς, παροχή βοήθειας και συνεχίζουν να είναι στο δρόμο. Όπως και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ γιατί έχουν καταγραφεί πολλές διακοπές ρεύματος.
      Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.
      24 χρόνια Snow Report

      Comment


      • #4
        Ώρα Αττικής μηδέν. Ασύλληπτα νούμερα κατά τα άλλα στη Θεσσαλία. Οι ολοένα και περισσότεροι καύσωνες, τα θερμότερα καλοκαίρια, θερμαίνουν επικίνδυνα τη Μεσόγειο και τα πράγματα γίνονται κάθε χρόνο και χειρότερα
        ομοιος ομοιω αει πελαζει

        Comment


        • #5
          Δυστυχώς, η καταστροφή για άλλη μια φορά μας χτύπησε την πόρτα. Το κακό ειναι ότι κι εμείς απο μεριά μας, την είχαμε αφήσει ορθάνοιχτη....
          Δεν θα μπω σε προστριβές του τύπου, το φαινόμενο ήταν ακραίο κλπ. Θα σημειώσω μόνο ότι στην Αθήνα με 20-30 λεπτά έντονη βροχή, οι εικόνες αν μη τι άλλο ήταν ανησυχητικές. Δυο σταθμοί μετρό πλημμύρισαν, ανθρωποι παρασύρονταν από νερά σε κεντρικές αρτηρίες, ο Ιλισσός έφτασε στα όρια του. Συμπέρασμα? Δεν είμαστε προετοιμασμένοι ούτε καν για τα αυτονόητα, και δεν χρειαζόμαστε οπωσδήποτε έναν Daniel για να πνιγούμε.
          Δεύτερο ανησυχητικό σημάδι, η μοιρολατρία στην οποία προσπαθούν να μας ποτίσουν οι αρμόδιοι. Ακουσα προβεβλημένο στέλεχος της κυβέρνησης να λέει ότι πρέπει να αποδεχθούμε τη νέα κανονικότητα και πως το μόνο που μπορεί να κανει πλέον το κράτος είναι να αποζημιώνει ταχύτερα τους εκάστοτε πληγέντες. Ας μας κοστολογήσει λοιπόν ένα στρέμμα καμένου δάσους. Θα περιμένω να ακούσω την τιμή, και αφου την ακούσω θα περιμένω να αποζημιωθώ γιατι και αυτο περιουσία μου είναι.
          Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη και θα έρθουν, να είστε σίγουροι, όσο συνεχίζουμε να ζούμε στη ραστώνη των marketpass, schoolpass, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο pass. H χώρα χρειάζεται υποδομές και υλικές και διοικητικές. Αν λοιπον χρειαζόμαστε κάποιο pass, σώνει και καλά , αυτό είναι το bypass.

          Υ.Γ. Θα ξαναδούμε συννεφάκι σε κανένα μήνα πάλι!!!

          Comment


          • #6
            Παύση τώρα μετά από 6-7 ώρες δυνατής βροχής και έντονης κεραυνικής δραστηριότητας.
            Απ'ότι βλέπω ο σταθμός στη Μαλακάσα βγήκε εκτός λειτουργίας.
            Πρέπει να έχουν πέσει πάνω από 70-80 mm.

            Comment

            Working...
            X