Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός προγνωστικών χαρτών Μαρτίου 2022

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • icestorm
    replied
    Καλημέρα!

    Μετά και τα πρωινά ραν η κωλοτουμπα προς το παρόν γίνεται προς Τζιφο για Σκ. Πάντως δεν έχει κριθεί ακομα αυτό το διάστημα. Την Τετάρτη κατά 90% θα ξέρουμε.

    Leave a comment:


  • icestorm
    replied
    Φρέσκα νέα!

    Διαφαίνεται μια πρώτη κωλοτουμπα τζιφου προς τους υπόλοιπους για μετά την Πέμπτη. Αυτό θέλαμε κ θέλουμε η ψυχρή λίμνη να μην φύγει ΒΔ αλλά να πάει αν όχι ΝΔ έστω Δυτικά.

    Τώρα τι γίνεται. Κατά το Σάββατο μας πλησιάζει το θερμό μέτωπο ενός βαρομετρικου χαμηλου με κέντρο τη Σαρδηνία. Πέφτει όμως πάνω στις μπετόν αρμέ υψηλές πιέσεις πάνω από την ανατολική Ελλάδα και μένει στάσιμο και μάλιστα οποσθοδρομει κατά τη διάρκεια της Κυριακής για αυτό κ αν δείτε οι άνεμοι στα 700 τη Κυριακή γίνονται ΝΔ.

    Αν καταφέρουμε και μπούμε στο όριο των φαινομένων του στασιμου θερμού μετώπου με τις Τ χαμηλότερα κάτω από τα 1500μ ( εγκλωβισμός ψύχους ) θα πάμε για απίστευτη Στούπα την Κυριακή!

    Για Πέμπτη αύξησε κ άλλο τον υετο αλλά νομίζω εκεί τον υπερεκτιμαει. Πάντως την Πέμπτη χιόνι θα δει το λεκανοπέδιο. Ίσως απλή κατά διαστήματα χιονόπτωση αλλά θα τη δει.
    Last edited by icestorm; 08/03/2022, 12:35 AM.

    Leave a comment:


  • icestorm
    replied
    Καλησπέρα στη καιρική παρέα.

    Νομίζω μετά και τα σημερινά 12αρια η χιονόπτωση στο λεκανοπέδιο τη Πέμπτη δεν χάνεται. Ακόμα κ ο χειρότερος από όλους Αμερικάνος δίνει χιονουετο από τα 100μ. Ο δε Ευρωπαίος ήρθε ακόμη ΝΔτερα και είναι μακράν το καλύτερο σενάριο με το Ουκμο πολύ κοντά το Gem να έπεται πολύ καλό και το Icon οπότε θεωρώ ότι η Πέμπτη ίσως κρύβει θετικές εκπλήξεις για τους άνω των 150-200μ ενώ θα χιονίζει κατά διαστήματα μέχρι το κέντρο.

    Το μόνο που με προβληματίζει είναι το ΒΔ ρεύμα στα 700 με βάση το τζιφο την Πέμπτη που σημαίνει φαινόμενα ον οφ και φαινόμενα κυρίως στα βόρεια του νομού και κυρίως γύρω από τους ορεινούς όγκους. Αν επικρατήσει το σενάριο του τζιφου για Πέμπτη νομίζω ότι ο υετός θα είναι πολύ λίγος και υπερεκτιμημένος στους χάρτες του 0.25 της μοίρας. Πάντως κ πάλι το κέντρο νιφάδες θα δει.

    Για το μετά είπαμε αύριο θα ξέρουμε μάλλον που πάει το πράγμα κ εκεί ελπίζουμε ο μοναχικός τζίφος να ηττηθεί κατά κράτος από όλους τους υπόλοιπους.

    Είναι πάντως μια εντυπωσιακή χιονοκακοκαιρια τόσο για τον μήνα που είμαστε όσο κ για το χειμώνα γενικότερα. Μην κοιτάτε που ο Γενάρης βγήκε ψυχρός σε ένα πιο θερμό χειμώνα αυτή η εβδομάδα του Μαρτίου θα ήταν και το πικ του χειμώνα!

    Όσο για το ενδεχόμενο χιονόστρωσης για 2η φορά στον ίδιο χειμώνα κ μετά την πέρσυνη χιονόστρωση ε αυτό είναι κάτι που ούτε στο πιο τρελό όνειρο μας δεν θα το βλέπαμε! Ενώ πολλές πόλεις πολύ βορειότερα μας έχουν πολύ χαμηλότερη χιονοεπιδοση.

    Σημειωτεον ότι τις επόμενες μέρες θα χιονίζει εδώ στη Ρωσία και τη Νορβηγία από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
    Last edited by icestorm; 07/03/2022, 10:05 PM.

    Leave a comment:


  • DIMITRISPAP
    replied
    μαζεματα .αν δεν ειχε προηγηθει η ελπιδα και ηταν ας πουμε φλεβαρης θα ειχα τα νευρα μου ομως τωρα το βλεπω ως και με καλη διαθεση.δεν ειναι καθε μερα του αη γιαννη. αστραψε και βροντηξε ο δασκαλος δειχνοντας εμμεσως κλεαρχο ο οποιος μιλησε για επαναληψη ελπιδας με ακομα μεγαλυτερη ενταση πιθανον ενω εβαλα για πλακα χθες το ραδιο χαλαζι με live γνωστων αγνωστων και το hopecasting πηγαινε συννεφο , αστειοτητες. ψυχρη εισβολη θα εχουμε εχει κλειδωσει , χιονια εως πολυ χαμηλα θα εχουμε και υπαρχουν προυποθεσεις για σοβαρο χιονι σε ημιορεινα κεντρικης'ανατολικης ελλαδας και ορεινα πελλοπονησου ενω και βορεια θα το δουνε φυσικα..για αττικη ειναι στο οριο η κατασταση για λεκανοπεδιο για χιονοπτωση...αυτα

    Leave a comment:


  • panos_doctor
    replied
    Μας "καλόμαθε" ο φετινός χειμώνας!!! Άλλες χρονιές με τέτοια σιβηρική κατεβασιά θα είμασταν ήδη στη σελίδα 30 των σχολιασμών!! Φέτος είναι απλά "άλλο ένα χιόνι" Πάμε γερά!!!

    Leave a comment:


  • icestorm
    replied
    Κ ο Ευρωπαίος αρκετά καλός στο δρόμο του Άγγλου. Πρέπει στα επόμενα ραν να υποχωρήσει ο Αμερικάνος για να δούμε

    Leave a comment:


  • icestorm
    replied
    Καλημέρα και καλή Σαρακοστή!

    Μόνο ο Αμερικάνος είναι κακος Ukmo πολύ καλό Icon πολύ καλό Gem αρκετά καλό Ιάπωνας πολύ καλός και όλοι αυτοί φέρνουν το κρύο νωρίτερα με υετο. Δλδ Πέμπτη από το πρωί μέχρι το μεσημέρι τουλάχιστον δίνουν καθαρό χιόνι ενώ υποστηρίζουν και την υποτροπή του Σαββάτου.

    Θα δούμε και τα ενσεμπλ του τζιφου και ελπίζουμε να πέσει αυτός. Εννοείται θα δούμε και Ευρωπαίο σε λίγο.

    Leave a comment:


  • ORESIVIOS
    replied
    Καλησπέρα πατριώτες Αττικαριοι...στην πρίζα κι εγώ.. ο ΓΙαννης, έχει φύγει από το φόρουμ;

    Leave a comment:


  • ANTONIS 64
    commented on 's reply
    Thanks Ice !

  • icestorm
    replied
    Γεια σε όλους!

    Λίγα σχόλια για το 18αρι του Αμερικανού που δεν είναι κ το δυνατό μας σημείο στη παρούσα φάση.

    Θα πάω μέχρι την Πέμπτη διότι μετά όλα είναι ρευστά.
    Η Πέμπτη λοιπόν ενώ θερμοκρασιακά δεν είναι πολύ χαμηλά δίνει ένα πραγματικό σημείο παγοποιησης από το πρωί μάλιστα κάτω από τα 300μ! Περίπου 250-300. Για να γίνει τις πολύ βραδινές ώρες 150-200. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε εκείνα τα υψόμετρα αν έχουμε ικανοποιητικό υετό στρώνει. Άρα χιόνι θα μπορούν να δουν περιοχές αρχικά από τα 100μ ( όπως το κέντρο) κ στη συνέχεια μέχρι τη θαλασσα χωρίς όμως χιονόστρωση εκεί.

    Πάμε όμως τώρα στο άλλο σημείο. Ικανοποιητικός υετός θα υπάρχει την Πέμπτη;;;

    ​​​​​​Όταν οι ισοθερμες μπαίνουν με κατεύθυνση ΒΑ - ΝΔ υετός βγαίνει με ρεύμα ΒΑ αλλά με φαινόμενα on off. Δυστυχώς οι άνεμοι στα 700 δεν θα βοηθάνε αφού θα είναι ΒΒΔ εκτός από τις πολύ νυκτερινές ώρες που γίνονται καθαρά Β για λίγο στο νομό.

    Με αυτά τα δεδομένα θα περίμενα χιονόστρωση τις πολυ νυχτερινές ώρες τις Πέμπτης προς Παρασκευή από τα 100μ στις εύκολες επιφάνειες. Μέσα στη μερα νιφάδες κατά περιόδους από τα 150μ-200μ ενώ παρακάτω χιονόνερο κατά περιόδους κ αυτό. Αν υπήρχε πολλής υετός τότε μέσα στη μέρα μπορεί οι νιφάδες να πέφτανε κ στο κύμα λόγω ραγδαιοτητας αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται τουλάχιστον από τον Αμερικανό.

    Αν αυτό που περιέγραψα είναι το χειρότερο σενάριο τότε πάμε καλά κ έχουμε πιθανότητες κ για κάτι καλύτερο μέσα στη Πέμπτη.

    Το μετά τη Πέμπτη από Τρίτη θα το γνωρίζουμε κατά 90% .

    Leave a comment:


  • stathis2b
    replied
    καλημέρα, υπάρχει μια σαφης ανατολικευση από τα μοντελα αλλά βλέπω ότι θα υπάρξουν πιθανον 2 φάσεις, η πρώτη την πέμπτη που δείχνει να είναι πιο ανατολικά και η 2η το σάββατο σε πιο ιδανική θέση. κάτι σαν την ελπίδα αλλά με καλύτερες τ.
    αυτό αποτυπώνεται κυριως στο σεναριο του gem αλλά νομίζω και τα άλλα έχουν την ίδια λογική. μακριά ακόμα βεβσια για το σάββατο

    Leave a comment:


  • DIMITRISPAP
    replied
    Τρεχαματα Παναγιώτη και πέρα από αυτό που να βρεις όρεξη να ασχοληθείς με τον καιρό όταν σκοτώνεται κόσμος πάνω από τα κεφάλια μας. Εν τω μεταξύ βαρυχειμωνια προβλέπεται για Ουκρανία και θα πεθάνει κόσμος και από το κρύο πολλές περιοχές δεν έχουν ρεύμα τι θα απογινει όλος αυτός ο κόσμος. Θα κλείσει εντυπωσιακά ο χειμώνας φέτος ο οποίος από μέσα Γενάρη και μετά ήταν δυνατός. Τώρα όσον αφορά τα επερχόμενα , -8 στα 850 να έχει άμα σου πετάξει έναν ήλιο να, η μέγιστη θα πάει τουλάχιστον 2 βαθμούς πάνω απο ότι θα πήγαινε μέσα Ιανουαρίου. Όλα στραβά. Τι έχει απομείνει? Ένας σεισμός που φοβάμαι ότι θα μας κάτσει σύντομα και το ηφαίστειο της Σαντορίνης που το κοροϊδεύουμε αλλά εδώ και ένα χρόνο μαθαίνω ότι επιστήμονες από όλο τον κόσμο έχουν στηθεί σχεδόν μόνιμα στο νησί με σύγχρονα μηχανήματα και όχι χωρίς λόγο.. Δρακουμέλ....

    Leave a comment:


  • icestorm
    replied
    Πιο εξασθενημένος Αυλώνας καλύτερη κλίση όμως έρχεται πιο Α ΒΑ γι αυτό κ η αύξηση στον υετό. Πάντα με βάση το 18αρι του τζιφου

    Leave a comment:


  • icestorm
    replied
    Originally posted by DIMITRISPAP View Post
    κελειδωσε η ψυχρη εισβολη .νωρις ακομα για λεπτομεριες , καταστροφη για την τσεπη μας προβληματικη και για τους αγροτες , ολα τα στραβα φετος.χιονι και παγετοι μεσα μαρτιου ειναι αχρειαστα και θα τα πληρωσουμε πολυ ακριβα και οικονομικα κα με ενα ακομα ολοκαυτωμα το καλοκαιρ φετος , εδω ειμαστε
    Που χάθηκες ρε Δημήτρη. Το χιόνι είναι ωραίο είτε πέφτει 21/12 είτε 21/3. Αυτά δεν είναι κ τα όρια του χειμώνα;

    Leave a comment:


  • ice silver
    commented on 's reply
    Όντως πολύ καλό το Ευρωπαϊκό!!! Μακάρι να έβγαινε έτσι όπως το δείχνει, αλλά θα αλλάξει, ελπίζω προς το καλύτερο!
Working...
X