Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός Χαρτών Ιανουαρίου 2022

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ο Γιάννης ήδη κάτι έγραψε στο ποστ του, δε ξέρω αν είναι επιφυλακτικός για κάτι συγκεκριμένο (του έχει κάνει ήδη ερώτηση και ο diko) ή απλά θέλει να είναι ακριβής, ώστε να μας δώσει όλες τις λεπτομέρειες για Δευτέρα -Τρίτη. Πάντως guys επιμένω, με τα τωρινά τρεξίματα, all in στη Δευτέρα - Τρίτη, θα γίνει χαμός λέμε!!!

    Comment


    • Φίλε το πιστεύει ο Ζιακο, έτσι και δν του βγει θα τρελαθεί ο τύπος! Μ'αρέσει όμως δίνει παλμό!

      Comment


      • Ioannis Xionias
        Ioannis Xionias commented
        Editing a comment
        Ναι και έγραφε ότι το στράτευμα (το κοινό δηλαδή) έχει πεσμένο ηθικό! χαχαχα
        Οι φίλοι βορειοελλαδίτες παρατήρησα ότι έχουν πολύ πεσμένο ηθικό...

    • Φαίνεται ότι συμφωνούν ή είναι κοντά τα 3 από τα μεγάλα μοντέλα για Δευτέρα-τρίτη....δείχνει πολύ δύσκολο να χαθεί ρε γμτ.

      Comment


      • Σε συνέχεια του προηγουμένου..
        "Δύο επισημάνσεις:
        -Τέσσερις μέρες πριν περιγράφεις με αδρές γραμμές τις πιθανές περιοχές που θα επηρεαστούν. Μία ή δύο μέρες πριν, όταν τα στοιχεία θα έχουν γίνουν πιο αξιόπιστα, μιλάς για πόλεις και χωριά."
        http://ziakopoulos.blogspot.com/2022...l#comment-form

        (οπότε κάτι ξέρει και ο Γιάννης και λέει για Σάββατο)
        Last edited by diko; 20/01/2022, 10:37 PM.

        Comment


        • μερικες πληροφοριες που μολις ηρθαν στα αυτια μου τηλεφωνικως...το βαρος θα πεσει στην παθε και ηδη εχουν ενημερωθει οι ιδιοκτητες -περι τετοιων προκειται- των δρομων.περσυ εκλεισαν την εθνικη οδο τελειως -η πολιτεια- με προφαση την πανδημια αλλα το ζητησαν οι ιδιωτες γιατι λογω μειωμενου τζιρου με τα lockdown δεν εβγαιναν μανα μου.παμε παρακατω.μαλακασα -μαρτινο υψηλη πιθανοτητα να κλεισουν απο νωρις το απογευμα της δευτερας.δειτε και το καλυτερο.υπαρχει και το σεναριο για 40 εως 50 εκατοστα χιονι απο κομβο καλυφτακη και βορειοτερα..πικ φαινομενων για λεκανοπεδιο απο αργα το απογευμα δευτερας μεχρι μεσημερι χονδρικα τριτης μετα υφεση...αυτα...

          υγ ο πληροφοριοδοτης εργαζεται καπου στην κηφισιας για οσους καταλαβαν ,κοντα σε εμπορικα κεντρα
          Last edited by DIMITRISPAP; 20/01/2022, 10:57 PM.
          ομοιος ομοιω αει πελαζει

          Comment


        • Καλησπέρα στη παρέα!

          Τα πράγματα δεν χρειάζεται να το πω εγώ αλλά πάνε καλά. Ιδίως για την Δευτέρα και Τρίτη πάμε για ιστορικό χιονιά. Νομίζω ότι αυτό που μας συνέβει το Φλεβάρη του 2019 δεν θα συμβει (ευτυχώς) αφου πλεον έχουμε συμφωνία όλων των μεγάλων (Ευρωπαικο, Gem, Ukmo και Gfs) για πολύ δυνατή Δευτέρα-Τρίτη. Τότε αν θυμάστε το Ukmo είχε κάνει νερά από πολύ νωρίτερα κάτι που τώρα δεν βλέπουμε. Εγώ βλέπω χιόνι από μεσημέρι Δευτέρας έως αργά βράδυ Τρίτης στο λεκανοπέδιο. Ας μην λέμε πολλά όμως και το ματιάσουμε...

          Τώρα για Σάββατο το πέρασμα θα είναι σύντομο αλλά ορμητικό. Η ψυχρή μάζα ως βαρύτερη πρώτα καταλαμβάνει τα κατώτερα στρώματα και αργότερα τα πιο ψηλά. Το λέω αυτό γιατί το μεσημέρι του Σαββάτου οι Τ στα 850 είναι μόλις -2 με -3 όταν στην επιφάνεια θα έχουμε ΒΔ και σημείο παγοποίησης στην ελεύθερη ατμόσφαιρα γύρω στα 600 με 500μ. Άρα περιμένω νιφάδες (wet snow) ήδη από τα 150-200μ ίσως και πριν το μεσημέρι του Σαββάτου.

          Για Κυριακή χωρίς δυναμικό αίτιο με μόνο τον αυλώνα για να εκμεταλευτείς το Αιγαίο θες στα 700 και στα 850 ΒΑ πράγμα που δεν φαίνεται να έχουμε ακόμα και αν έρθει λίγο ακόμα δυτικά ο αυλώνας.

          Τα μπαλατζαρίσματα τώρα θα είναι μικρά είτε προς δύση είτε προς Ανατολή οπότε χοντρικά η Κυριακή για μένα στο λεκανοπέδιο πάντα βγαίνει off.

          Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

          Comment


          • Ioannis Xionias
            Ioannis Xionias commented
            Editing a comment
            Παναγιώτη τι είχε κάνει τον Φλεβάρη του 2019; Θυμάσαι ποιες μέρες ήταν;
            Το Σάββατο θα έχουμε δυναμικό αίτιο ενώ την Κυριακή όχι;

        • Ο δάσκαλος αυτή τη φορά πήρε το αίμα του πίσω. Έκανε πρόγνωση αυτό που ξέρει καλά εδώ και 10ετίες. Μπράβο του και από μένα
          Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

          Comment


          • Από το facebook του Χρήστου Ντουντουλάκη. Για όσους δεν τον ξέρετε είναι φυσικός με διδακτορικό και δημοσιεύσεις και ερασιτέχνης μετεωρολόγος.
            Έχει το blog https://antisimvatikos.blogspot.com/

            Λέει λοιπόν τα παρακάτω:
            "Το κρύο (παντού) και τα χιόνια (στα ανατολικά τμήματα της χώρας) θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού ως το τέλος της άλλης εβδομάδας. Όσο αφορά τα χιόνια, για το κεντρικό λεκανοπέδιο, οι μεγαλύτερες ελπίδες, με τα σημερινά στοιχεία, είναι για Δευτέρα βράδυ - Τρίτη ξημερώματα.
            Το Σάββατο, μετά το μεσημέρι, όλο και περισσότερες περιοχές του λεκανοπεδίου σταδιακά θα βλέπουν και νιφάδες μαζί με τη βροχή. Αν μείνει υετός, καθώς ο καιρός θα “στεγνώνει” μετά το απόγευμα, ό,τι πέφτει θα είναι χιόνι.
            Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι πολύ κρύος αλλά βελτιωμένος. Για τα κεντρικά τμήματα μόνο κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις μπορεί να σημειωθούν, κυρίως τα ξημερώματα και το 1ο μισό της ημέρας.
            Από τη Δευτέρα αναμένεται υποτροπή του καιρού. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν αρκετά χαμηλές, οπότε ό,τι πέφτει θα είναι χιόνι. Η καλύτερη ευκαιρία του κεντρικού λεκανοπεδίου να δει κάτι αξιόλογο από άποψη χιονοπτώσεων και ίσως και κάποιων χιονοστρώσεων σε εξάρσεις, είναι από τη Δευτέρα το απόγευμα ως την Τρίτη το πρωί, με τα τωρινά στοιχεία*.
            Η πιο κρύα νύχτα, βάσει φαινομένων και νεφοκάλυψης, για το λεκανοπέδιο, φαίνεται να είναι η Τρίτη βράδυ – Τετάρτη ξημέρωμα. Ελάχιστες κεντρικά στους -2 με -3, και βόρεια στους -5 με -6. Ωστόσο αρνητικές ελάχιστες ή κοντά στο 0, θα επικρατήσουν και τις νύχτες από το Σάββατο ως και την Τετάρτη τουλάχιστον.
            *Αν και παρακινδυνευμένο (για αυτό μπαίνει και με αστεράκι ως υποσημείωση), αυτή τη στιγμή (20.01.2022, 12Ζ) υπάρχει το «κακό» σενάριο Α για παροδικές χιονοπτώσεις με πιθανές εξάρσεις κατά διαστήματα τη νύχτα της Δευτέρας/ξημερώματα Τρίτης, το «μεσαίο» σενάριο Β για χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις στο κεντρικό λεκανοπέδιο, χοντρικά 3-10 εκ. max σε υψόμετρα 50-350 m αντίστοιχα και το «καλό» σενάριο Γ για χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις στο κεντρικό λεκανοπέδιο, χοντρικά 10-35 εκ. max σε υψόμετρα 50-350 m αντίστοιχα. Πάντα αναφέρομαι σε «ευαίσθητες» επιφάνειες και όχι στο δρόμο. Το Σύνταγμα υπολογίζεται στα 100 m, οπότε στα αντίστοιχα σενάρια, θεωρητικά, σε «ευαίσθητες» επιφάνειες, έχει 1, 5 και 10-15 εκ. Οι (τωρινές) πιθανότητες σεναρίων Α-Β-Γ = 25-45-30 %. Το Σάββατο βράδυ θα γνωρίζουμε περισσότερα, οπότε θα τα δούμε σε επόμενη ανάρτηση."

            Comment


            • Ioannis Xionias
              Ioannis Xionias commented
              Editing a comment
              Δυνατός ο "αντισυμβατικός"!

          • Ακόμα καλύτερο το 18 άρι υετικά και σε διάρκεια.
            Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

            Comment


            • Αν μεταφρασω αυτο που δειχνουν τα μοντελα αυτη την στιγμη και αυτο που δειχνει το gfs το 18αρι, θα ελεγα οτι θα χιονιζεται ολο το λεκανοπεδιο απο μεσσημερι δευτερας μεχρι τριτη απογευμα προς βραδυ. Ομως το 12 ωρο, δευτερα βραδυ εως Τριτη πριν το μεσσημερι ειναι ακρως εντυπωσιακο απο θεμα υετου. Θα ελεγα οτι θα συμβει lake effect σε συνδυασμο με χαμηλο στο νοτιο ανατολικο αιγαιο. Επισης, σημαντικο οτι ο καιρος θα εμπλουτιζεται ισως και με καθαρο Ανατολικο.. δεν ξερω αν εχει συμβει κατι τετοιο ποτε..
              Ας με διαφωτισει καποιος. Μπορει να υπαρχει τετοιος συνδυασμος?

              Comment


              • καθυστερηση συνενωσης ψυχρομπαλας με τον νεο αυλωνα? για να δουμε...
                ομοιος ομοιω αει πελαζει

                Comment


                • γκουβαρντας ο τζιφος αποψε...στις επαλξεις η χιονομανα καλαματα
                  ομοιος ομοιω αει πελαζει

                  Comment


                  • Οι ανατολικοί που βγαίνουν στα 700 είναι όλα τα λεφτά και είναι καινούριο χιονοσενάριο λόγω κίνησης αυλώνα (Ανατολή προς Δύση). Αν αυτό γίνει καμία Εύβοια δεν θα μας κλέβει ούτε mm υετού και η Τρίτη βγάζει ακόμα περισσότερα φαινόμενα και από τη Δευτέρα
                    Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                    Comment


                    • panos_doctor
                      panos_doctor commented
                      Editing a comment
                      Πάμε γερά!!! Έχει περιθώριο να γίνει και καλύτερο!!!

                  • χιονι απο εγκλωβισμο εχετε δει στην αθηνα? θα το δειτε και αυτο με τζιφο τουλαχιστον εικονικα με κανενα χαμηλο νυφιτσα..δεν περασαν πολλα χρονια απο οταν το λεκανοπεδιο το εχασε για λιγο και την ιδια στιγμη το αιγιο ως τη θαλασσα θαβοταν...νομιζω 2017 που εκλεισε και η εθνικη οδος
                    ομοιος ομοιω αει πελαζει

                    Comment


                    • Ioannis Xionias
                      Ioannis Xionias commented
                      Editing a comment
                      Πρέπει να ήταν στην "Αριάδνη"...

                  • Δημήτρη χαμηλό Νυφίτσα που έπιασε κ την Αθήνα είχαμε κ στην Αριάδνη που χιόνιζε με χαμηλό από Συρτή κ ΝΔ ανέμους στα 700
                    Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                    Comment


                    • DIMITRISPAP
                      DIMITRISPAP commented
                      Editing a comment
                      Ναι το θυμάμαι αλλά τουλάχιστον για την περιοχή μου , η Αριάδνη ήταν μυξα!

                    • Ioannis Xionias
                      Ioannis Xionias commented
                      Editing a comment
                      Παναγιώτη, χαμηλό "νυφίτσα" εννοούμε αυτό που έρχεται κάπως στα μουλωχτά ή δεν έχει σχέση;
                  Working...
                  X