Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός Χαρτών Φεβρουαρίου

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Τρίτη βράδυ ευτυχώς βγαίνει χωρίς φαινόμενα. Να κοιμηθούμε και λίγο.

    Comment


    • Originally posted by santa-snow View Post
      300 ευρω μιλανο αθηνα και μετα αθηνα μιλανο και να υπολογισω κανα 900αρι για χαρδαλια? Τι λετε?? Πολυ μακρια ακομα , δεν παρασυρομαι
      Μπουμπούνα το, μάστορα! Άμα κάτσει αυτό που διαφαίνεται θα μας μαζεύει όλους ο Χαρδαλιάς από τις πλατείες - θα τα λέμε στο αυτοφωρο...

      Comment


      • 220 χιλιοστά η Δίρφυς μέχρι Παρασκευή απόγευμα.....

        Comment


        • Λοιπόν τα πράγματα πλέον φαίνονται να κλειδώνουν σιγά σιγά. Πάμε για τον ιστορικότερο χιονιά όπως όλα δείχνουν όλων των εποχών για την αττική. Δεν πρέπει φυσικά να παραλέιψουμε να πούμε οτι τα ύψη του χιονιού στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και την κεντρικής στερεάς θα είναι ιδιαιτέρως υψηλά. Σε πολλά ημιορεινά της Θεσσαλίας και την Στερεάς ελλάδας θα έχουμε σίγουρα και πάνω από 1 μέτρο χιόνι. Οι πιο ευνοημένες περιοχές από αυτήν την κακοκαιρία θα είναι οι πιο νότιες πεδινές και παραθαλλάσιες περιοχές κι αυτό γιατί το τόσο δριμύ ψύχος είναι πάντα αφυγραντικό και αρα στερεί πολύτιμο υετό. Όσο πιο βόρεια θα πηγαίνουμε όλο και πιο ανίσχυρες θα γίνονται οι χιονοπτώσεις και θα έχουμε κάποιες εξάρσεις μόνο στις ώρες που θα περνά το βαρομετρικό χαμηλό. Πρωταθλήτριες αναμένω να είναι η Βοιωτία, η Εύβοια και η Μαγνησία. Στα βόρεια της Αττικής (έξω από το λεκανοπέδιο) θα έχουμε κατα διαστήματα πολύ πυκνές χιονοπτώσεις από το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ το λεκανοπέδιο θα δει χιονόπτωση από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής. Σίγουρα την Δευτέρα θα έχει στρωμένο χιονι μεχρι την πλατεία συντάγματος. Το λεκανοπέδιο θα ευνοηθεί ιδιαιτέρως το απόγευμα της Κυριακής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας γιατί θα συνδυάζεται ένας ΒΑ επιφανείας με έναν Δ-ΝΔ σε ψηλότερα στρώματα που θα φέρνει υγρασία από τον σαρωνικό. Αυτές τις ώρες θα χιονίσει σε όλο το λεκανοπέδιο αλλά εγώ προσωπικά αναμένω τις εντονότερες χιονοπτώσεις εντός λεκανοπεδίου τις συγκεκριμένες ώρες να τις έχουν οι περιοχές πέριξ του Υμηττού καθότι το Δ/ΝΔ stream στα 500 θα φέρνει την υγρασία από Δ προς Α και θα βρίσκει ανάχωμα στον Υμηττό. Παιδιά απολαύστε το. Θα είναι κάτι μοναδικό. Οι εκτός λεκανοπεδίου καλούς αποκλεισμούς να έχετε, οι εντός λεκανοπεδίου παίξτε το βράδυ ξημέρωμα της Δευτέρας με το χιονάκι βγείτε και καμία βόλτα ανεβάστε και φωτό γαιτί από το πρωί της Δευτέρας θα έχει κάτι υετικές τρύπες άλλο πράγμα το λεκανοπέδιο (βέβαια ας μην παραπονιόμαστε γιατί οι Αρχαίοι ήξεραν που έχτιζαν τις πόλεις τους καθότι δεν είχαν γκρέιτερ και έτσι η πόλη των Αθηνών δύσκολα βλέπει πολύωρες ασταμάτητες χιονοπτώσεις).
          "Θαφκε το γαρδίκ γρηγορ θαφκε"

          Comment


          • Μας εφτιαξες kiklonas!! Αν και νομιζω υπερβαλλεις με το ολων των εποχων , αλλα ελπιζω να αγγιξει εστω και το μισο απο τα ιερα τερατα της δεκατιας 2000 ! Υπαρχει πιθανοτητα μουφας? Κοιταω να κλεισω αεροπορικα ο τρελος και ακομα δισταζω !
            Χιονια στην αγιαρα και τι στον κοσμο!!!!!

            Comment


            • Ρε παιδια βλεπουμε οτι υπαρχει τρομερη συμφωνια στα μοντελα,υπαρχει περιπτωση διαστημικης τουμπας προς το κακο?

              Τι βγαζει το κοντρολλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλ λλλλλ

              Comment


              • Originally posted by santa-snow View Post
                Μας εφτιαξες kiklonas!! Αν και νομιζω υπερβαλλεις με το ολων των εποχων , αλλα ελπιζω να αγγιξει εστω και το μισο απο τα ιερα τερατα της δεκατιας 2000 ! Υπαρχει πιθανοτητα μουφας? Κοιταω να κλεισω αεροπορικα ο τρελος και ακομα δισταζω !
                Ξέρεις γιατί λέω όλων των εποχών; Γιατί στο μυαλό μου βλέποντας τα στοιχεία που έρχονται μου έχει έρθει ένα σενάριο τρελό αλλά εξόχως υπαρκτό. Το χαμηλό που δημιουργείται το σάββατο και κινείται ανατολικά και δεν αφήνει από νωρίς την αττική στα πεδινά της να χιονιστεί πιθανολογώ οτι αν πάρει μια πορεία όπως φαίνεται προς σάμο θα συναντήσει τις πολύ ψυχρές αέριες μάζες. Επειδή οι ψυχρές αέριες μάζες είναι βαριές και δυσκίνητες και με τις συγκλίσεις που θα γίνουν πιθανολογώ οτι το χαμηλό θα βαθύνει και θα καθυστερήσει πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο να αποχωρήσει. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να την βρουν την αττική χιονοθερμοκρασίες με ύπαρξη χαμηλού που σημαίνει οτι θα έχουμε κόλαση σε όλο τον νομό για κάποιες ώρες. Όταν τα χαμηλά πηγαίνουν προς ρόδο όπως σε παλιότερες χιονοκακοκαιρίες δεν συναντούν τόσο ψυχρές αέριες μάζες γιατί οι αέριες μάζες αργούν να φτάσουν τόσο νότια, με αποτέλεσμα ναι μεν να υπάρχει χαμηλό και χιονοθερμοκρασίες στην αττική αλλά το χαμηλό είναι πολύ πιο μακριά σε σχέση και η ακτίνα δράσης του δεν πιάνει όλο τον νομό όπως τον πιάνει ένα χαμηλό στην σάμο. Αυτό όμως είναι μια εικασία δική μου (που στηρίζεται φυσικά σε δεδομένα) αλλά που είναι νωρίς να το πούμε με βεβαιότητα. Αν γίνει αυτό που περιγράφω θα καταλάβεις τι σημαίνει όλων των εποχών.
                "Θαφκε το γαρδίκ γρηγορ θαφκε"

                Comment


                • Νομίζω έχει πειστεί πια.

                  Comment


                  • παρεπιπτόντως αν με ρωτάγατε που θα έβαζα στοίχημα οτι θα ρίξει το περισσότερο χιονι στην αττική θα πόνταρα Μαραθώνα.
                    "Θαφκε το γαρδίκ γρηγορ θαφκε"

                    Comment


                    • stelladeli
                      stelladeli commented
                      Editing a comment
                      Λεγε μου τετοια αδερφε μου! Είμαι Νεο Βουτζά (λίγο κάτω από 200 μέτρα)! Δηλαδή μιλάμε ότι παίζει να δω ονειρικό χιόνι; Αμήν Παναγία μου!!!

                  • Σε ευχαριστω πολυ για την αναλυση kiklonas ! Τα ξαναλεμε αυριο με τα νεα δεδομενα λοιπον !
                    Χιονια στην αγιαρα και τι στον κοσμο!!!!!

                    Comment


                    • Originally posted by kiklonas View Post
                      παρεπιπτόντως αν με ρωτάγατε που θα έβαζα στοίχημα οτι θα ρίξει το περισσότερο χιονι στην αττική θα πόνταρα Μαραθώνα.
                      Απο μαραθωνα μεχρι μαρκοπουλο αν εβγαινε ετσι θα μιλουσαμε για καλυτερο 2004!

                      Comment


                      • Καληνύχτα, εις αύριον τα σπουδαιότερα.
                        ΥΓ: Δεν χάνετε.
                        NISSAN SILVIA S13

                        Comment


                        • Πολύ ωραία τα γράφει ο kiklonas. Το μόνο που έχω εγώ να πω είναι ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα κ μετά τη διαφαινομενη χιονόστρωση μέχρι κ τη Δευτέρα στο λεκανοπέδιο ότι μετά θα έχουμε σχετικά συντομα ξαφνικά κλεισίματα με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις τα λεγόμενά on off ίσως μέχρι την Παρασκευή!!! Κ αυτό είναι επίσης κάτι που μπορεί να προσθέσει πόντους στην ιστορικότητα αυτού που έρχεται.
                          Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                          Comment


                          • santa-snow
                            santa-snow commented
                            Editing a comment
                            Και για να προσθεσω, ολα αυτα με σταθερα κατω απο -8 με -9 σε ολο το λεκανοπεδιο καθ ολη τη διαρκεια (με τα μεχρι τωρα δεδομενα) !

                        • βημα βημα παιδια να φυγουν οι νοτιαδες και η σκονη και ολα με την ωρα τους.....

                          Comment


                          • Ανοιξαν παλι τα σεναρια, αυριο το πρωι θα πρεπει να κατασταλαξοθν καπου τουλαχιστον για δευτερα...
                            <a href="http://www.danasoft.com"><img src="http://www.danasoft.com/vipersig.jpg" border="0"></a><p><div style="font-family:Arial,sans-serif;font-size:11px;">Sign by Danasoft - <a href="http://www.danasoft.com">Get Your Sign</a></p></div>

                            Comment

                            Working...
                            X